ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Incubatorul de Afaceri din Ștefan-Vodă a împlinit 10 ani de activitate

09:16 | 13.04.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 13 apr. /MOLDPRES/. Incubatorul de Afaceri din Ștefan-Vodă a marcat zece ani de activitate. Cu acest prilej, instituţia a găzduit ieri un eveniment cu participarea autorităților centrale, regionale şi locale, partenerilor şi finanţatorilor, rezidenților Incubatorului, care au discutat despre condițiile în care își desfășoară afacerile și despre noile programe oferite de Guvern pentru antreprenori, transmite MOLDPRES.

„Incubatorul din Ștefan-Vodă a reușit dublarea cifrei de afaceri a rezidenților săi în anul 2021, atingând valoarea de 19 milioane de lei. Este bine ca regiunile să ofere un mediu de trai mai bun, iar unul dintre principalii piloni de dezvoltare este agentul economic, pe care trebuie să îl susținem și să-l ajutăm să crească. De aceea, trebuie să ne îndreptăm eforturile către regiuni, să colaborăm cu autoritățile locale și să susținem antreprenorii locali”, a declarat la eveniment ministrul Economiei, Sergiu Gaibu.

La rândul său, Dumitru Pîntea, director interimar al Organizației pentru dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii (ODIMM), a subliniat rolul incubatoarelor de afaceri în calitate de promotori ai dezvoltării economice în regiuni și a prezentat programele de suport antreprenorial din gestiunea instituției, îndemnând mediul de afaceri din Sudul țării să profite de acestea.

”În anul 2022, pentru susținerea mediului de afaceri, Guvernul a venit cu o serie de măsuri de susținere pentru incubatoare și rezidenții lor, printre care compensațiile pentru gaz. De asemenea, venim cu instrumente noi pentru incubatoare și, în special, pentru antreprenori. Chiar în această perioadă lansăm apelul de granturi pentru toate programele existente, printre care PARE 1+1, Femei în afaceri, Start pentru tineri și Programul de internaționalizare”, a spus Pîntea.

”Oportunitățile oferite de ODIMM și Incubatorul de Afaceri sunt vaste. Încercăm să motivăm antreprenorii să participe la programele oferite. Ne dorim cât mai multe întreprinderi noi create și dezvoltate în domeniul tehnologizare, digitalizare sau internaționalizare”, a afirmat directoarea Incubatorului de Afaceri din Ștefan-Vodă, Adelina Barbăneagră.

În anul 2021, Incubatorul din Ștefan-Vodă a înregistrat cele mai bune rezultate în activitate, fiind desemnat ”Cel mai bun Incubator de Afaceri al anului”. În prezent, în cadrul instituției își desfășoară activitatea 25 de antreprenori. Cifra de afaceri a companiilor se cifrează la peste 19 milioane de lei. Instituția a fost creată în anul 2012 de către Organizația pentru dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici și mijlocii, cu suportul financiar al Uniunii Europene.

Foto: ME

img22002801

img22002801

img22002801

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!