ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dinamo Kiev a învins-o pe Legia Varşovia în primul meci al turneului său caritabil

09:40 | 13.04.2022 Categorie: Sport

Chişinău, 13 apr. /MOLDPRES/. Echipa de fotbal Dinamo Kiev a învins formaţia Legia Varşovia cu scorul de 3-1, marţi seara, în capitala Poloniei, în primul meci din turneul caritabil pe care campioana en titre a Ucrainei îl va efectua în Europa pentru a strânge fonduri destinate ajutorării ucrainenilor afectaţi de război, transmite AFP, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Buialski (4) şi Besedin (52, 71) au marcat golului lui Dinamo, în timp ce pentru gazde a înscris Strzalek (54).

Dinamo nu a putut relua campionatul în Ucraina după pauza de iarnă, din cauza invaziei ruse, care a început pe 24 februarie.

Înaintea loviturii de start, jucătorii celor două echipe, cu steagurile Ucrainei pe umeri, au păstrat un minut de reculegere în memoria victimelor invaziei ruse, în faţa a circa 20.000 de spectatori.

În timpul intonării imnurilor celor două ţări, una dintre tribunele stadionului Legia a fost acoperită cu un banner imens pe care scria ''Stop the War'' (Opriţi războiul). De asemenea, au existat şi bannere cu inscripţia ''Stop Russia Now'' (Opriţi Rusia acum).

Încasările obţinute în urma organizării acestui meci şi donaţiile strânse cu acest prilej vor fi transmise, prin intermediul ambasadei Ucrainei în Polonia, organizaţiilor care ajută ucrainenii nevoiţi să îşi părăsească locuinţele şi să se refugieze în alte oraşe din Ucraina.

Dinamo Kiev, care are 16 titluri de campioană a Ucrainei, va continua turneul său european cu meciuri pe care le va susţine în Turcia, cu Galatasaray, pe 14 aprilie, dar şi cu CFR Cluj, pe 20 aprilie, Borussia Dortmund, pe 26 aprilie, sau Dinamo Zagreb pe 28 aprilie. Au fost evocate şi ale meciuri caritabile, cu Manchester City, FC Barcelona, PSG, AC Milan, Benfica, Ajax Amsterdam, Sporting Lisabona sau FC Basel.

Foto: dynamo.kiev.ua

img22002806

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!