ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Natalia Gavriliţa a cerut amânarea majorării unor salarii până la o nouă Hotărâre de Guvern

16:46 | 13.04.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 13 apr. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Natalia Gavriliţa a cerut în şedinţa de astăzi a Guvernului ca procesul de majorare a salariilor în instituţiile cu autonomie financiară, care trebuia operat din aprilie, să fie suspendat până când în acest sens nu va fi făcută ordine şi claritate. Premierul s-a referit la cazurile de majorări nejustificate, precum şi la lipsa de transparenţă, transmite MOLDPRES

„Am aprobat decizii pentru creșterea salariului minim, atât în sectorul public, cât și în sectorul privat. Salariul minim în sectorul privat a crescut până la 3500 de lei. Există anumite reglementări care leagă salariile în anumite instituții publice cu autonomie financiară de acest salariu minim, însă cred că trebuie să revedem felul în care se calculează. Este o hotărâre de Guvern din 2002 și aceste grile care există cresc în acest an, care este un an dificil, cu crize multiple. În opinia mea, acea hotărâre duce la creșterea nejustificată a salariului în anumite autorități publice”, a spus Gavriliţa.

Şefa Cabinetului de miniştri s-a adresat la Consiliilor de administrare, de guvernare a unităților cu autonomie financiară să se abțină de la creșterea salariilor și să revină la subiect după ce va fi aprobată o nouă hotărâre de Guvern în acest sens.

„Știu că deseori se aplică cea mai înaltă marjă. Ajungem la salarii care nu sunt transparente. Trebuie să trecem de aceste crize cu solidaritate și să avem o remunerare echitabilă atât pentru sectorul public, cât și pentru cel privat", a rezumat prim-ministrul. 

img22002827

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!