ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ASD s-a angajat să soluționeze o problemă de siguranță rutieră la Cojușna, Străşeni

08:41 | 14.04.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 14 apr. /MOLDPRES/. Sporirea siguranţei rutiere în satul Cojuşna, raionul Străşeni, a fost discutată ieri, în cadrul unei întrevederi a reprezentanților Întreprinderii de Stat „Administrația de Stat a Drumurilor” (ASD) cu autorităţile publice locale și agenții economici din localitate, transmite MOLDPRES.

Conform ASD, pentru minimalizarea accidentelor rutiere, o soluție primară ar fi interzicerea virării la stânga în intersecția de pe traseul R1 km 15, localitatea Cojușna. La rândul lor, agenții economici au solicitat revizuirea acestei soluții, deoarece aceste modificări ar crea incomodități la circulația transportului din cadrul activităților economice din zonă.

„Obiectivul general al drumarilor este creșterea gradului de siguranță și confort rutier, or, zona respectivă nu asigură o circulație rutieră în siguranță. O altă soluție decât cea de a modifica regimul de deplasare în intersecție este amplasarea punctelor semaforice provizorii, după darea în exploatare a drumului, care vor dirija traficul”, a estimat directorul general interimar al ASD, Sergiu Bejan.

Potrivit lui Bejan, ulterior, în a doua parte a proiectului, va fi executat un sens giratoriu care va spori nivelul de siguranță din zona dată. “Până atunci agenții economici sunt rugați să instruiască angajații și transportatorii să fie prudenți la trafic, să poarte veste reflectorizante pentru a minimaliza riscul accidentelor rutiere”, a relevat oficialul.

Administrația de Stat a Drumurilor a reiterat că este deschisă pentru a acorda suportul necesar la soluționarea problemelor de siguranță rutieră cu care se confruntă administrațiile publice locale pe traseele naționale, recepționând și analizând toate solicitările parvenite.

Foto: ASD

img22002845

img22002845

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!