ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile îndeamnă primăriile din ţară să aplice la Programul „Satul European”

10:16 | 14.04.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 14 apr. /MOLDPRES/. Zeci de sesiuni de instruire organizate în toată țara și peste 1400 de reprezentanți ai primăriilor au fost pregătiți pentru a aplica la Concursul de propuneri de proiecte pentru dezvoltare locală, în cadrul Programului Național „Satul European”, transmite MOLDPRES.

Timp de trei săptămâni (23 martie-11 aprilie), aleșii locali și angajații primăriilor au fost ghidați cum să aplice în cadrul Concursului, modalitățile și condițiile de depunere a cererilor de finanțare, criteriile de completare a formularului cererii, lista documentelor de finanțare, precum și criteriile privind elaborarea unei propuneri de proiect.

„Au mai rămas şase zile până la expirarea termenului de depunere a dosarelor. Îndemnăm primarii din toată țara, de la Sud la Nord, de la Vest la Est, să aplice la concurs, să dezvolte proiecte locale, să aducă câte puțin din traiul european”, arată un comunicat al Ministerului Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale.

Conform ministerului, proiectele depuse trebuie să fie cu privire la sisteme de alimentare cu apă, de epurare a apei și de canalizare modernizate; iluminat stradal; grădinițe, școli, case de cultură reparate și izolate termic; obiectele de arhitectură istorică, grădini, parcuri, peisaje culturale și naturale reabilitate și reamenajate; săli sportive destinate grupurilor social vulnerabile, centre de îngrijire pentru copii, persoane în etate și persoane cu necesități speciale.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat pe 21 martie despre lansarea programului național de dezvoltare locală „Satul european”. În acest an, programul de proiecte pentru dezvoltarea locală are un buget de 470 milioane de lei. Alte 300 milioane de lei din cadrul programului au fost alocate proiectului de dezvoltare regională.

Foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!