ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi liceeni din Bălţi au realizat un film pentru ADR Nord, cu susţinerea UE

09:37 | 15.04.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 apr. /MOLDPRES/.  Doi liceeni din municipiul Bălți, pasionați de programare web, au realizat un spot video pentru Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord în cadrul unui proiect susţinut de Uniunea Europeană şi îi îndeamnă pe tineri să își urmeze visele, transmite MOLDPRES.

„Sunt pasionați de design și programare web, se bucură de primele realizări în domeniul IT și îi îndeamnă și pe alți tineri să își urmeze visele. E vorba de Ion Toporeț și Ion Buznea, elevi la Liceul Teoretic Republican „Ion Creangă” din Bălți, protagoniștii unui spot elaborat de ADR Nord în cadrul proiectului „Industrii Creative pentru Noile Economii Urbane în Regiunea Dunării” (CINEMA), prin care promovăm realizările tinerilor din Regiunea de Dezvoltare Nord în industriile creative”, au explicat surse de la ADR Nord.

Potrivit acestora, industriile creative, denumite și industrii culturale sau domenii ale economiei creative, vizează tot ceea ce este produs prin intermediul creativității artistice și științifice și intră în circuitul economic, produce valoare, generează venituri publice prin taxele și impozitele plătite, creează locuri de muncă și profit, ajută la dezvoltarea regională și națională.

Proiectul CINEMA este cofinanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Transnațional Dunărea 2014-2020. Proiectul urmărește să îmbunătățească condițiile inovatoare pentru industriile creative, economiile urbane și revitalizarea urbană în regiunea Dunării, să dezvolte capacități și să încurajeze cooperarea tuturor actorilor și părților interesate. În total, 22 de parteneri din șapte țări sunt implicați în implementarea proiectului, printre care ADR Nord și Primăria municipiului Bălți.

Foto: ADR Nord

img22002891

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!