ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Spectacolul ”Așteptându-l pe Godot” revine pe scena Teatrului ”Luceafărul”

14:30 | 15.04.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 15 apr. /MOLDPRES/. La Teatrul ”Luceafărul” va avea loc mâine, 16 aprilie, la ora 18.30, spectacolul  „Așteptându-l pe Godot” de Samuel Beckett, în regia lui Slava Sambriș, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, este o piesă în care nu se întâmplă nimic. Ceea ce contează este așteptarea, clară și din titlul piesei. Cei doi vagabonzi, Estragon și Vladimir, în fiecare seară se întâlnesc lângă un copac la marginea unui drum de țară și îl așteaptă pe Godot. Cine e acest Godot? De ce îl așteaptă cei doi? De ce revin zi de zi să facă același lucru? Aceste întrebări vor rămâne pentru totdeauna fără răspuns. O altă întrebare e: cât de diferiți suntem noi de personajele lui Beckett? Stăm pe loc și așteptăm ceva. Ceva mai bun, ceva mai potrivit, ceva mai ieftin, ceva mai interesant, ceva din pod. Așteptarea e atât de prezentă în viețile noastre încât a devenit, în sine, o stare firească a lucrurilor. Spectacolul este creat în colaborare cu Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice

În aceeași zi, la ora 19.00, Teatrul ”Geneza Art” va prezenta spectacolul ”TOC” de dramaturgul, actorul și omul de televiziune francez Laurent Baffie, în regia Danielei Burlaca. Potrivit organizatorilor, piesa spune povestea a șase pacienți cu tulburări obsesiv compulsive (TOC) care se întâlnesc în sala de așteptare a unui faimos psihoterapeut. Comedia a ajuns un fenomen la nivel mondial, jucându-se de peste 12 ani în mai mult de 20 de țări cu casa închisă. 

Tot sâmbătă, la ora 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va avea loc premiera spectacolului ”Frunze de dor”, după romanul omonim de Ion Druță, regie și adaptare scenică – Alexandru Cozub, la 18.30, la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”Lecția” de Eugene Ionesco, în regia lui Vitalie Drucec, la Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” -  spectacolul „Bună dimineața, tăticule!”, adaptare după „Joyeuses Pâques” de Jean Poiret, în regia lui Alexandru Grecu, iar la ora 19.00, la Teatrul Fără Nume – spectacolul ”Genușăreasa” montat de Mihai Ţărnă, după piesa dramaturgului francez, Joel Pommerat.

img22002907

img22002907

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!