ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru trasee turistice pentru ciclism, alergare și drumeții au fost lansate în sudul R. Moldova

17:42 | 15.04.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 apr. /MOLDPRES/. Zeci de locuri istorice, peisaje naturale inedite, tradiții autentice și cultura gastronomică din sudul Moldovei au fost conectate în patru trasee turistice cu o distanță totală de 173 de kilometri, transmite MOLDPRES. 

Fiecare dintre cele patru trasee oferă peisaje reprezentative pentru această regiune: mici insule de păduri, pajiști și pășuni, câmpii întinse și stepe aride specifice sudului țării. Aceste trasee au fost create și lansate de Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM), cu suportul Activității de Susținere a Competitivității în Industria Uşoară şi cea a Turismului (MCTA), un proiect EDGE Buy-in, finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

„Susținerea sectorului turistic creează locuri de muncă în regiunile rurale, în special pentru femei, și stimulează dezvoltarea regională și antreprenoriatul. De asemenea, USAID susține 20 de pensiuni rurale să își mărească capacitățile de cazare și să diversifice produsul turistic, astfel ajutându-i să extindă durata sejurului turiștilor la pensiune și să-și crească încasările. Acest suport ajută la consolidarea turismului în Moldova, în această perioadă dificilă pentru sector, și vine să sporească capacitatea de reziliență pe termen lung a pensiunilor rurale la diverse perturbări economice”, a menționat Scott Hocklander, directorul Misiunii USAID Moldova.

Fiecare traseu are circa 40 km lungime și poate fi parcurs fie cu bicicleta, fie pe jos, din orice punct de pornire dorește turistul. Traseele de ciclism sunt bine marcate, cu indicatoare ecologice. Totodată, cu ajutorul codurilor QR e posibilă descărcarea hărților ​​în format digital de pe portalul www.moldova.travel. Pe portal pot fi găsite recomandări despre locuri de odihnă, cazare, relaxare, activități în natură, evenimente de interes pentru turiști. Traseele urmează în mare parte drumurile naționale, dar există și segmente cu drum de țară sau care trec prin păduri.

“Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova  dezvoltă produsul turistic local având o viziune complexă și abordând toate aspectele necesare pentru ca acesta să se bucure de interes din partea oaspeților: dezvoltarea de aptitudini, promovare, crearea conținutului de calitate și comunicare. Investiția efectuată de proiect în marcarea a 173 km de traseu, precum și digitizarea hărților, a constituit 40 de mii de dolari”, a specificat Natalia Turcanu, director executiv ANTRIM.

Foto: kalotaszeg-davincze.ro

img22002911

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!