ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost editat albumul de colecție ”Cavalerii Ordinului ”Gloria Muncii”

16:53 | 16.04.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 16 apr. /MOLDPRES/. Cel de-al doilea volum al albumului de colecție ”Cavalerii Ordinului ”Gloria Muncii” din colecția ”Tezaurul Notoriu al Națiunii” a apărut recent la o editură din Chișinău, coautori – Marin Grigoriță și Andrei Sadovnic, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, Marin Grigoriță, administratorul proiectului, a menționat că primul volum a apărut în 2020, are 408 pagini și cuprinde date din activitatea a 391 de personalități, decorate cu Ordinul ”Gloria Muncii”. ”Cel de-al doilea volum are 492 de pagini și cuprinde date biografice din activitatea a 420 de personalități”, a precizat Marin Grigoriță.

Ordinul ”Gloria Muncii” a fost  stabilit prin lege organică, adoptată de către Parlament în anul 1992. Conform Articolului 17 (9) al Legii cu privire la distincțiile de stat ale Republicii Moldova (Legea nr.1123 din 30.07.1992), Ordinul ”Gloria Muncii” se conferă pentru merite în muncă și succese deosebite în toate domeniile de activitate.

Până în prezent, cu Ordinul ”Gloria Muncii” au fost decorate circa 2500 de persoane.

img22002924

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!