ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Orașul Sângerei va realiza un proiect de incluziune teritorială

09:23 | 18.04.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 18 apr. /MOLDPRES/. Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, Primăria orașului Sângerei și întreprinderea desemnată la concurs au semnat recent un contract de antrepriză în cadrul proiectului de infrastructură „Sângerei – orașul incluziunii teritoriale”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), transmite MOLDPRES.

Conform contractului, în decurs de cinci luni, întreprinderea s-a angajat să amenajeze și să construiască la Sângerei un teren de minifotbal, precum şi să reconstruiască / construiască pavilioane, să amenajeze un teren pentru copii. De asemenea, antreprenorul urmează să construiască, din beton asfaltic, accesul către Grădinița nr. 1, să construiască și să amenajeze terenul sportiv și scuarul din strada T. Nencev.

„Antreprenorul urmează să execute lucrările specificate în contractul de antrepriză în conformitate cu prevederile proiectului tehnic, precum și cu normativele, standardele și prescripțiile tehnice”, a subliniat directorul ADR Nord, Maria Prisacari.

Valoarea contractului de antrepriză constituie 6,76 milioane de lei, contribuția Primăriei orașului Sângerei fiind de 10%.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării trei noi proiecte de revitalizare urbană. Unul dintre acestea este proiectul „Sângerei – orașul incluziunii teritoriale”, depus de Primăria localității în cadrul Apelului de selectare a proiectelor de dezvoltare regională pentru perioada 2021-2023.

Foto: ADR Nord

img22002943

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!