ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O carte de cercetări arheologice a fost lansată la Cimişlia

10:45 | 18.04.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 18 apr. /MOLDPRES/. Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă Cimișlia a găzduit recent evenimentul lansării cărții „Cercetări arheologice la Cimișlia”, de Sergiu Popovici și Ion Ciobanu, transmite MOLDPRES.

Alături de autori au participat invitați speciali Vlad Vornic, directorul Agenției Naționale Arheologice, și Sergiu Enea, profesor, Târgu Frumos, România.

Potrivit autorilor, aceasta este o „lucrare adresată arheologilor, istoricilor, profesorilor, studenților, precum și tuturor celor interesați de istoria veche a regiunii, va înlesni elucidarea și înțelegerea realităților arheologice din sudul Republicii Moldova și va spori atenția societății asupra siturilor culturale din regiune și, totodată, asupra necesității protejării și punerii în valoare a patrimoniului arheologic”.

Descoperirile înregistrate oferă date importante cu privire la comunitățile care au populat lunca râului Cogâlnic în perioada preistorică, antică și medievală, astfel autorii făcându-ne o excursie imaginară pe tărâmul științei arheologice.

Conducerea raionului a felicitat autorii cu lansarea cărții, menţionând eforturile „deosebite la studierea aprofundată a istoriei ținutului, inclusiv a monumentelor arheologice din raionul Cimișlia”.

Foto: Consiliul raional Cimişlia

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!