ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

62 de șoferi au rămas fără permise în weekend după ce au fost prinși beți la volan

11:46 | 18.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 18 apr. /MOLDPRES/. 62 de șoferi băuți au fost înlăturați de la volanul mașinii în weekend, iar alți 3900 s-au ales cu amenzi pentru încălcarea Regulamentului circulației rutiere, comunică MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică /INSP/, din cei 62 de șoferi depistați beți la volan, 40 se aflau în stare de ebrietate avansată, 10 aveau un grad minim de alcool, iar 12 au refuzat testarea alcoolscopică. Toți au rămas fără permis de conducere.

Tot în zilele de odihnă, inspectorii au depistat peste 3900 de încălcări rutiere și au fost solicitați să intervină la circa 230 de chemări parvenite la numărul unic 112.

Circa 40% din numărul de încălcări rutiere depistate au fost comise de conducătorii care au depășit limita de viteză. Peste 800 de conducători auto au fost sancționați că nu aveau cuplată centura de siguranță sau purtau convorbiri telefonice în timpul șofatului, 599 nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră.

Conform legislației, conducerea unității de transport în stare de ebrietate se pedepsește cu amendă de până la 25 de mii de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității cu o durată de la 40 la 60 de ore. În plus, șoferii sunt privați de dreptul de a conduce pe un termen de până la un an. Dacă sunt prinși în stare de ebrietate alcoolică avansată la volan, șoferii riscă anularea dreptului de a mai conduce unități de transport.

Foto: INSP

img22002954

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!