ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul ”Geneza Art” readuce în scenă un spectacol de Daniela Burlaca

15:19 | 18.04.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 18 apr. /MOLDPRES/. La Teatrul ”Geneza Art” va avea loc marți și miercuri, 19-20 aprilie, la ora 19.00, spectacolul ”ZACS - Ziua așteptării căsătoriei sacre”, în regia Danielei Burlaca, informează MOLDPRES.

Este o comedie grotescă, cu situații diverse și pline de umor, despre o mireasă care așteaptă și un mire care nu vine. „ZACS” este o reflecție a societății anilor ‘90, cu reverberații în actualitate. Un spectru de relații clasice familiale, în care ne oglindim regăsindu-ne. În spectacol sunt antrenați actorii Cristina Trînbaci, Nicu Țurcanu, Cristian Perepeliuc, Victoria Botnar, Mihai Bordian, Viorel Cozma, Iurie Gologan, Milissa – Alexandrina Gologan și Ilie Ștefanesa.

Marți, la ora 18.30, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va prezenta spectacolul ”O aventură tomnatică” de Semion Zlotnikov, în regia lui Emil Gaju. Piesa reprezintă o incursiune insolită în universul casnic al zilelor noastre. Este o comedie dulce-acrişoară, farsă cu subînţelesuri, plină de replici sclipitoare; spectacolul prezintă o radiografie necruțătoare a vieții unui cuplu ce vrea să o ia mereu de la capăt. Rolurile principale sunt interpretate de Angela Cărăuș și Nicu Suveică. 

Miercuri, 20 aprilie, la ora 18.30, același teatru va oferi publicului spectacolul “The Lucky Strike” de Rick Cleveland, regie Vitalie Drucec. Un om, legat de scaun și cu o cagulă pe cap, le spune bancuri torționarilor săi care așteaptă de la șef, din Chicago, permisiunea de a intra în acțiune sau, pe scurt, de a-i face felul. Între bancuri se deapănă amintiri evocând boss-ul care le este ca un tată-mentor adulat. Din distribuție fac parte Nicu Suveică, Alexandru Pleșca și Ghenadie Gâlcă.

Un spectacol intitulat ”Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal” de Matei Vișniec, în regia lui Cristian Hadji-Culea, va avea loc joi, 21 aprilie, la ora 18.00 la ”Mihai Eminescu”. Spectacolul aduce în actualitate faptul că, precum scria Matei Vișniec însuși, ”procesul comunismului a rămas o gaură neagră în istoria reflecției umane. Națiunile civilizate ale Europei n-au făcut nici măcar efortul de a se inspira din procesul nazismului pentru a înțelege mai bine cum e posibil ca o ideologie, care a dus la moartea a o sută de milioane de oameni, – e vorba, firește, de ideologia comunistă, – să rămână încă în unele țări (chiar cu o aură de prestigiu) pe lista doctrinelor nejudecate și necondamnate”.

În aceeași zi, la ora 18.30, la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” va avea loc spectacolul ”O istorie foarte simplă” de Maria Lado, în regia lui Petru Vutcărău, iar la 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”Invitația la vals”, după romanul omonim al prozatorului și dramaturgului român Mihail Drumeș.

img22002960

img22002960

img22002960

img22002960

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!