ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a constituit zece consilii electorale de nivelul întâi

15:53 | 18.04.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 18 apr. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală a constituit astăzi cele zece consilii electorale de circumscripție de nivelul I în localitățile în care la data de 29 mai se vor desfășura alegeri locale noi, transmite MOLDPRES.
 
Potrivit legislației electorale, în decurs de trei zile, consiliile electorale urmează să-și aleagă din rândul membrilor săi, prin vot secret, președintele, vicepreședintele și secretarul.

Totodată, consiliile urmează să facă publică informația privind locul, data și ora primirii documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar și de consilier local în consiliile locale (după caz), cu 24 de ore până la începerea recepționării documentelor de la candidați.

La data de 29 mai 2022, în zece localități din Republica Moldova vor avea loc alegeri locale noi.

img22002964

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!