ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC va sancționa partidele care nu au depus rapoartele financiare pentru anul 2021

11:44 | 19.04.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 19 apr. /MOLDPRES/. 22 de formațiuni politice înregistrate la Agenția de Servicii Publice vor fi sancționate pentru că nu au prezentat rapoartele financiare pentru anul 2021, transmite MOLDPRES.

Comisia Electorală Centrală /CEC/ a anunțat că, din totalul de 55 de formațiuni politice existente, doar 33 au prezentat rapoartele financiare pentru anul 2021. Astfel, CEC a inițiat proceduri de sancționare a acestor formațiuni politice.

Autoritatea electorală a precizat că nouă partide politice, deși au prezentat în termen rapoartele, nu au respectat obligația de a prezenta rapoartele financiare, în ambele modalități prevăzute de lege, atât pe suport de hârtie, cât și pe suport electronic prin SSI „Control financiar”. CEC a obligat aceste partide politice să înlăture, în termen de 5 zile, neconformitatea și să prezinte versiunea lipsă a raportului privind gestiunea financiară, adică pe suport de hârtie sau electronic.

Opt formațiuni politice nu au prezentat rapoartele financiare sub nicio formă. Este vorba de: Partidul Social Democrat, Partidul Noua Opțiune Istorică, Partidul „Moldova Unită – Eдиная Молдова”, Partidul Acţiunea Democratică, Partidul „Renaștere”, Partidul Societății Progresiste, Partidul Moldovenesc „Ai Noștri” și Partidul Progresului Național. Aceste entități politice au fost somate să prezinte în termen de cinci zile rapoartele financiare.

Potrivit hotărârii CEC, a fost dispusă inițierea procesului contravențional în privința persoanelor cu funcție de răspundere din cadrul partidelor politice, care nu au prezentat rapoartele financiare sub nicio formă sau nu au respectat obligația de a le prezenta atât pe suport de hârtie, cât și suport electronic.

Foto simbol

img22002988

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!