ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Participanţii unui proiect turistic moldo-român s-au întrunit la Ialoveni

09:34 | 20.04.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 apr. /MOLDPRES/. Mai multe subiecte privind derularea acţiunilor în cadrul unui proiect transfrontalier moldo-român au fost discutate ieri la Ialoveni, la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, unul din partenerii programului, transmite MOLDPRES.

Este vorba de proiectul „MuseumInfoTur - Valorificarea și sporirea vizibilităţii patrimoniului cultural și istoric în cadrul rețelei transfrontaliere de muzee - Centre de Informare Turistică”, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România - Republica Moldova 2014 – 2020.

La eveniment au luat parte reprezentanţi ai muzeelor din centrul Republicii Moldova şi din judeţul Galaţi (România), partener al proiectului. La Ialoveni, oraş de reşedinţă al Regiunii de Dezvoltare Centru, participanţii au trecut în revistă locaţiile din zonă, vizitate într-un studiu organizat de ADR Centru.

„Am stabilit deja o cooperare fructuoasă şi eficientă în acest proiect, iar la Ialoveni doar am consolidat-o. În cadrul evenimentului, participanții au fost informați cu privire la activitățile desfășurate în proiect, precum și despre perspectivele de colaborare după finalizarea acestuia. Totodată, aceștia au povestit despre experiențele personale în dezvoltarea traseelor turistice la nivel local, despre particularitățile care le definesc. Avem o agendă plină pe care o s-o realizăm de comun acord”, a explicat pentru MOLDPRES Lilia Ţurcan, manager de proiect.

De asemenea, participanții au urmărit împreună un spot video realizat de ADR Centru în cadrul proiectului, care prezintă traseele turistice create împreună cu ghizii de muzee.

Activitățile proiectului sunt organizate de Agenția de Dezvoltare Regională Centru, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare a Turismului în Moldova (R. Moldova) și Asociația de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos" (România).

Obiectivul general al proiectului constă în creșterea vizibilității patrimoniului transfrontalier cultural și istoric al Regiunii Centru, Republica Moldova, și al județului Galați, România, prin consolidarea capacitaților instituțiilor culturale și crearea unei rețele de centre de informare turistică în destinațiile majore promovate.
În cadrul proiectului se realizează activități ce țin de dezvoltarea capacitaților muzeelor, altor instituții relevante, prin crearea Centrelor de Informare Turistică din opt zone reprezentative, precum și promovarea patrimoniului cultural și istoric în cadrul unei rețele transfrontaliere.

Foto: ADR Centru

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!