ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Elveția va oferi Republicii Moldova 3,2 milioane de dolari pentru gestionarea crizei refugiaților

16:04 | 20.04.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 apr. /MOLDPRES/. Republica Moldova va primi un grant în valoare de 3,2 milioane de dolari pentru gestionarea crizei refugiaților, oferit cu titlu de donație de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC). În cadrul ședinței de astăzi, Guvernul a aprobat proiectul privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării unui Acord între Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova și SDC, informează MOLDPRES. 

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Executivului, asistența financiară nerambursabilă, acordată de partenerii elvețieni, urmează să fie transferată în Fondul de intervenție al Guvernului Republicii Moldova, în contul special deschis de Ministerul Finanțelor pentru sprijinul refugiaților ucraineni.

Donația oferită va fi utilizată pentru finanțarea cheltuielilor și necesităților autorităților publice naționale suportate în procesul de gestionare a crizei refugiaților din Ucraina.

Termenul de valorificare a resurselor financiare este 31 decembrie 2022. Banii vor fi debursați în două tranșe: prima, în valoare de 1,2 mil. dolari, după semnarea Acordului, iar cea de-a doua, în valoare de 2 mil. dolari, după raportarea veniturilor și cheltuielilor aferente primei tranșe.

Foto: Guvern 

img22003046

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!