ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul găzduiește o expoziție de artă cu tematică pascală

11:40 | 21.04.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 21 apr. /MOLDPRES/. Zece lucrări de artă plastică contemporană cu tematica pascală ”Hristos a Înviat” sunt vernisate în Parlament, în perioada 21-29 aprilie curent, informează MOLDPRES.

Potrivit Direcției generale comunicare și relații publice a Legislativului, lucrările executate în ulei pe pânză aparțin artiștilor plastici Eudochia Robu, Valeriu Jabinschi, Mihail Statnîi, Vasile Grama, Inga Edu, Ecaterina Ajder, Iraida Ciobanu, Andrei Negură și Dumitru Bolboceanu. Fiecare dintre acestea reproduc motive pascale sau biblice și au fost realizate în perioada anilor 1995 – 2022.

Expoziția este găzduită de Parlament în perioada Sărbătorilor Pascale și a fost vernisată, în parteneriat, cu Uniunea Artiștilor Plastici din țara noastră. 

Tradiția de a vernisa lucrări de artă în incinta Legislativului a fost lansată în anul 2016.

Foto: Parlament

img22003079

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!