ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tenismenii din Federația Rusă și Belarus nu vor fi acceptați la Wimbledon

13:59 | 21.04.2022 Categorie: Sport

Chişinău, 21 apr. /MOLDPRES/. Organizatorii turneului de tenis de la Wimbledon au anunțat că nu vor admite tenismeni din Federația Rusă ori Belarus să participe la competiție, transmite MOLDPRES.

All England Lawn Tennis Club din Marea Britanie, responsabilă de organizarea turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, a publicat un anunț în care anunță interdicție de înregistrare la concurs a tenismenilor ruși și belaruși la competiție. „În circumstanțele unei agresiuni militare nejustificate şi fără precedent, ar fi inacceptabil ca regimul rus să obțină vreun beneficiu din participarea jucătorilor ruşi sau belaruşi", au explicat organizatorii.

„De aceea, intenţionăm, cu profund regret, să respingem înscrierea jucătorilor ruşi şi belaruşi la Wimbledon", se adaugă în comunicat.

Decizia excluderii jucătorilor din aceste țări ar putea fi revizuită dacă „circumstanţele se schimbă radical până în iunie", precizează comunicat.

În urma recomandărilor Comitetului Internaţional Olimpic, sportivii ruşi şi belaruşi au fost excluşi de la numeroase competiţii de atletism, de patinaj artistic, dar şi de la Jocurile Paralimpice de la Beijing, Cupa Mondială de fotbal sau Campionatele Mondiale de nataţie.

Foto simbol

img22003085

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!