ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a discutat cu Mitropoliții Bisericilor ortodoxe din Moldova

15:40 | 21.04.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 apr. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat astăzi, în Joia Paștelui ortodox, cu Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, și cu Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Discuțiile cu cei doi ierarhi au fost despre încercările grele prin care trece astăzi lumea și țara noastră. Șefa statului i-a îndemnat să fie alături de enoriașii lor în această perioadă dificilă, când problemele cotidiene ale oamenilor sunt amplificate de sentimentul de frică și nesiguranță, cauzat de războiul din Ucraina, și le-a mulțumit pentru că au sprijinit, alături de întreaga societate din Moldova, refugiații din țara vecină.

„Statul și Biserica trebuie să acționeze solidar, atunci când este vorba de sănătatea și siguranța oamenilor. Și avem cu toții de câștigat, când slujitorii Bisericii predică respectul, compasiunea și buna înțelegere între oameni și popoare, în numele unui viitor comun prosper și pașnic”, a spus președintele Maia Sandu.

La finalul celor două întrevederi, șefa statului i-a felicitat pe Mitropoliții Bisericilor ortodoxe din Moldova cu ocazia apropiatelor sărbători de Paști și le-a urat sănătate, liniște și pace.

Foto: Președinție

img22003089

img22003089

img22003089

img22003089

img22003089

img22003089

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!