ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vama şi Poliţia de Frontieră vor activa în comun de sărbători

18:57 | 21.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 21 apr. /MOLDPRES/. Conducerea Poliției de Frontieră şi cea a Serviciului Vamal au efectuat astăzi o vizită de lucru în punctele de trecere a frontierei Leușeni și Sculeni, transmite MOLDPRES.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, scopul principal al vizitei a fost stabilirea unui mecanism comun de conlucrare dintre polițiștii de frontieră și funcționarii vamali, pentru a asigura în cele mai solicitate puncte de trecere comoditate și circulație degajată. 

„A fost stabilit ca în această perioadă, când se atestă un flux majorat de călători și mijloace de transport, să se aplice ghișeul unic, când controlul de frontieră și cel vamal se efectuează concomitent, aceasta fiind și o modalitate eficientă de a reduce timpul de așteptare la trecerea frontierei de stat. La fel, în situațiile date să fie utilizată la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei și procedurii „REVERS”, care presupune redirecționarea fluxului pe direcția opusă a circulației”, indică instituţia.

De asemenea, s-a convenit ca, în conlucrare cu partea română, „să fie efectuat un schimb operativ de informații și să se propună călătorilor de a opta  la trecerea frontierei, la nord – pentru punctul de trecere a frontierei (PTF) Costești și PTF Lipcani, iar la sud - PTF Cahul.

Foto: Poliţia de Frontieră

img22003100

img22003100

img22003100

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!