ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Libera circulație în regiunea transnistreană va fi simplificată în perioada Sărbătorilor Pascale

13:31 | 22.04.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 apr. /MOLDPRES/. În perioada 22 aprilie - 04 mai 2022, va fi asigurat un regim simplificat de trecere a persoanelor și a mijloacelor de transport ce vor întreprinde vizite cu caracter privat în localitățile din stânga Nistrului și municipiul Bender, informație confirmată și prin canalul de corespondență dintre reprezentanții politici în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Chișinăul a salutat această inițiativă și a venit cu apelul către Tiraspol de a stabili pentru o perioadă nedeterminată o liberă circulație plenară între ambele maluri, cu renunțarea la orice forme de control și de rețineri a persoanelor și a mijloacelor de transport așa după cum are loc pe malul drept al Nistrului.

S-a accentuat că asigurarea circulației nestingherite pe un termen nelimitat este demult așteptată de către cetățeni, va fi pozitiv primită de toți locuitorii Republicii Moldova și va contribui la consolidarea măsurilor de încredere.

Foto: gov.md

img22003131

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!