ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Hidrologii au avertizat asupra creșterii nivelului apei în Nistru

13:42 | 22.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 22 apr. /MOLDPRES/. Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a extins, până la 26 aprilie, avertizarea hidrologică de creștere a nivelului apei în râul Nistru, transmite MOLDPRES.

Potrivit hidrologilor SHS, prognoza este în legătură cu mărirea deversării apei din Lacul de acumulare Dnestrovsk (râul Nistru) până la 550 metri cubi pe secundă.

„Centrul hidrologic prognozează, pentru intervalul 22-25 aprilie, creșterea nivelului apei față de nivelul din dimineața zilei de 22 aprilie, pe sectorul Soroca–Camenca, cu 0.9-1.5 metri. Apa se va scurge în limitele albiei minore”, indică Serviciul Hidrometeorologic.

În context, autoritățile atenționează administrația publică locală, agenții economici, în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, să acorde atenție stării barajelor, podurilor şi căilor de evacuare a apei. 

Foto: SHS

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!