ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova a transmis Uniunii Europene chestionarul completat pentru aderare

15:23 | 22.04.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 apr. /MOLDPRES/. Republica Moldova a transmis astăzi Uniunii Europene chestionarul completat pentru aderare, pe care l-a primit de la Bruxelles pe data de 11 aprilie, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Chestionarul a fost transmis Ambasadorului UE la Chișinău, Janis Mazeiks, de prim-ministrul Natalia Gavrilița, în cadrul unei ceremonii la Președinție cu participarea membrilor Comisiei naționale pentru integrare europeană, creată astăzi prin decret prezidențial. Comisia întrunește reprezentanți ai instituțiilor de stat și ai societății civile și va coordona eforturile de pregătire a țării pentru aderarea la Uniunea Europeană - proiectul de țară al Republicii Moldova.

Potrivit președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, țara noastră face încă un pas înainte pe calea integrării europene, iar realizarea acestui proiect presupune multă muncă și mobilizarea întregii societăți.

„Suntem pregătiți pentru asta, pentru că vrem să oferim cetățenilor un trai mai bun, cu mai multe oportunități, într-o societate democratică. O țară mică și vulnerabilă, Moldova poate avea un viitor mai sigur, pașnic și prosper, în familia statelor membre ale Uniunii Europene”, a spus șefa statului.

Foto: Președinție

img22003137

img22003137

img22003137

img22003137

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!