ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Salvatorii și pompierii au efectuat peste 40 de misiuni în prima zi de Paști

10:07 | 25.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 25 apr. /MOLDPRES/. În prima zi de Paști, salvatorii și pompierii au efectuat peste 40 de misiuni, transmite MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență /IGUS/, de Paști, o autospecială SMURD s-a deplasat din Republica Moldova spre un spital din orașul Odesa, Ucraina, unde urma a fi preluat un pacient, copil în vârstă de 12 ani și transportat către un spital din România. Din păcate, deoarece starea copilului era una extrem de gravă și instabilă, acesta a decedat la spitalul din Odesa, iar autospeciala SMURD, ajunsă la spitalul în cauză, ulterior s-a deplasat înapoi în Republica Moldova.

Tot pe 24 aprilie, la dispeceratul Nord a parvenit informația precum că, într-un bazin acvatic din municipiul Bălți a fost depistat cadavrul unei persoane. La fața locului a intervenit efectivul gărzii Direcției regionale-căutare salvare nr. 2, care au extras la mal corpul neidentificat al unui bărbat cu vârstă de aproximativ 60 de ani, fără semne vizibile de moarte violentă, care se presupune că s-ar fi înecat în circumstanțe necunoscute.  Cazul este cercetat de către de drept.

Pentru prevenirea și lichidarea consecințelor situațiilor excepționale, în misiuni sunt antrenați 600 de angajați IGSU cu 200 de unități de tehnică.

Foto: IGSU

img22003157

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!