ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Artistul plastic Ludmila Furdui: ”Am realizat peste 1500 de costume în teatru”

17:47 | 25.04.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 25 apr. /MOLDPRES/. Artistul plastic Ludmila Furdui, Maestru în Artă, a realizat de-a lungul activității sale pete 1500 de costume în teatru. În calitate de șef al secției producție și montare artistică în Teatrul Național "E. Ionesco", în stagiunea teatrală 2021-2022, a organizat și realizat lucrările de confecționare ale decorului și costumelor la cinci spectacole, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Ludmila Furdui a menționat că este vorba de spectacolele ”Fiți sănătos, domnule" de Pierre Chesno,  în regia lui Petru Vutcărău, "Regele Lear" de William Shakespeare, în regia lui Mihai Tărnă, "O zi din viata lui Helen" de Helmut Peschina, "Peter Pan" de James Wattndww Bierrie, ambele regizate de Sergiu Chiriac, "Lectia" de Eugene Ionesco, în regia lui Vitalie Drucec.

În prezent, Ludmila Furdui lucrează la o carte de versuri pe care o va edita în timpul apropiat. Totodată, ea se pregătește de o expoziție personală, care va fi vernisată pe 7 octombrie la Centrul Expozițional ”Constantin Brâncuși”.

Ludmila Furdui s-a născut pe 19 iunie 1962 în orașul Chișinău. A absolvit Școala de arte plastice pentru copii din orașul Cahul (1977), Colegiul Republican de Arte Plastice ”Alexandru Plămădeală” (1981) și Academia de Arte Plastice, Facultatea de Arte Plastice și Design Interior, specializarea design textil, din Sankt Petersburg. Activează în diverse genuri ale arte: tapiserie, pictură, grafică de carte, scenografie și costume teatrale. În 2013 a fost distinsă cu titlul onorific Maestru în Artă.

img22003161

img22003161

img22003161

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!