ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În ultima săptămână, încasările Serviciului Vamal s-au ridicat la circa 688 mln de lei

10:01 | 26.04.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. Încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat s-au ridicat, în perioada 18 - 25 aprilie, la peste 687,9 milioane de lei, mai mult cu 23,3% față de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituţiei, de către persoane fizice au fost introduse bunuri ale căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 8,3 milioane de lei, ceea ce reprezintă 1,2% din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă. 

„Pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 10 360 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 74 242 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 20 960 și, respectiv, 15 526 de traversări”, indică Serviciul Vamal.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată au fost constatate 74 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 332 mii de lei. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a mijloacelor de transport cu numere străine, declarate prin acțiune.

De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 9,2 miliarde de lei, fiind atestată o creștere de 25,9% față de încasările din intervalul corespondent al anului 2021.

Pe pagina web a Serviciului Vamal poate fi accesată rubrica ”Traficul on-line în posturile vamale de frontieră”. Aici poate fi consultată în timp real situația în posturile vamale de frontieră: Leușeni, Tudora, Giurgiulești, Sculeni, Otaci și Palanca. 

Foto: Serviciul Vamal 

img22003173

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!