ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SIS a venit cu o reacție în contextul evoluțiilor situației de securitate din stânga Nistrului

11:46 | 26.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. Serviciul de Informații și Securitate /SIS/ a venit astăzi cu o reacție în contextul evoluțiilor situației de securitate în regiunea transnistreană, comunică MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat al instituției, SIS monitorizează și informează în timp real beneficiarii de informații, inclusiv asupra opțiunilor de politici în legătură cu situația în perpetuă schimbare. „Subiectele prezentate factorilor de decizie constituie informații clasificate, în baza lor fiind formate poziții oficiale și, la necesitate, comunicate publicului larg. În același timp, instituția și-a intensificat eforturile de culegere de informații relevante pentru prevenirea acțiunilor ce pot afecta climatul de siguranță a Republicii Moldova, inclusiv prin cooperarea pro activă cu instituțiile naționale de forță și ocrotire a normelor de drept”, se spune în comunicat.

Totodată, SIS a îndemnat societatea la calm și la abținerea de la distribuirea informațiilor din surse neverificate, în special, a celor care incită la ură și război.

În dimineața zilei curente, așa zisul minister de interne de la Tiraspol a anunțat că, la orele 06:40 și 07:05 au avut loc două explozii pe teritoriul centrului de radio și televiziune Maiac din regiunea Grigoriopol, două antene fiind afectate.

Ieri, persoane neidentificate au efectuat împușcături din aruncător de grenade asupra sediului așa-numitei structuri de securitate din regiune.

Biroul politici de reintegrare a emis un comunicat în care își exprimă îngrijorarea în legătură cu incidentul produs la Tiraspol și comunică că „obiectivul urmărit ține de crearea pretextelor pentru tensionarea situației de securitate în regiunea transnistreană, necontrolată de autoritățile constituționale”.

Solicitat de agenție, Ion Solonenco, consultant principal în cadrul Biroului politici de reintegrare al Cancelariei de Stat, conducător al delegației R. Moldova în CUC, a menționat că situația din Zona de Securitate este calmă, nefiind înregistrate mișcări în rândul forțelor de pacificare.

Foto: telegram

img22003175

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!