ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe expoziții dedicate Zilei Drapelului de Stat sunt organizate în capitală

18:36 | 26.04.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 27 apr. /MOLDPRES/. Mai multe expoziții dedicate Zilei Drapelului de Stat sunt organizate astăzi în diverse instituții de cultură din Chișinău și din întreaga țară, informează MOLDPRES.

Astfel, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei este deschisă expoziția foto-documentară cu genericul ”Tricolorul – Simbol al Demnității”, dedicată Zilei Drapelului de Stat, simbol major al suveranității și independenței Republicii Moldova. Expoziția cuprinde 54 de piese: fotografii, drapele, documente, cărți despre simbolurile de stat, cărți poștale și timbre.

De Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova, Agenția pentru Știință și Memorie Militară, în colaborare cu Biblioteca Științifică (Institut) ”Andrei Lupan”, inaugurează expoziția tematică ”Vexilologie și Heraldică Națională”. În cadrul expoziției vor fi prezentate replicile drapelelor și stindardelor istorice, peste 70 de imagini cu steme, steaguri și drapele, care reprezintă evoluția simbolisticii naționale din diferite perioade istorice din colecția Agenției pentru Știință și Memorie Militară și a Bibliotecii Științifice (Institut) ”Andrei Lupan”. Expoziția este deschisă la Agenția pentru Știință și Memorie Militară.

Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” organizează o serie de evenimente cu genericul ”Trei culori ca sfânt odor”, pentru a marca Ziua Drapelului de Stat. Evenimentele se vor desfășura atât la sediul central din Chișinău, cât și la cele trei filiale ale muzeului de pe teritoriul țării: Casa-muzeu ”Alexandru Donici”, Casa-muzeu ”Grigore Vieru” și Casa muzeu ”Constantin Stamati”. La sediul central al instituției va avea loc o prezentare electronică cu genericul „Din amintirile unui fotograf”, susținută de maestrul fotograf și muzeograful Nicolae Pojoga.

Evenimente similare se desfășoară și în alte instituții. 

img22003189

img22003189

img22003189

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!