ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Finlanda

12:12 | 27.04.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 apr. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a avut astăzi o întrevedere cu Marjut Akola, ambasadoarea Republicii Finlanda în Republica Moldova cu sediul la București, un subiect prioritar fiind situația de securitate în regiune și gestionarea fluxului de refugiați din Ucraina aflați pe teritoriul Republicii Moldova, a relatat pentru MOLDPRES Biroul de presă al MAEIE.

„Am mulțumit pentru suportul oferit din partea Finlandei prin intermediul Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR)”, a spus vicepremierul Nicu Popescu.

Interlocutorii au abordat necesitatea revigorării dialogului politic bilateral prin schimb de vizite la nivel înalt, inclusiv în contextul marcării din acest an a 30 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între ambele țări.

Totodată, întrevederea a constituit o bună ocazie pentru a discuta despre procesul de completare a Chestionarului Comisiei Europene cu privire la cererea de aderare la UE a Republicii Moldova, precum și despre susținerea Republicii Finlanda pentru parcursul și aspirațiile europene ale țării noastre.

Foto: MAEIE

img22003210

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!