ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A crescut prețul biletului de acces în Parcul Dendrariu

14:28 | 27.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 27 apr. /MOLDPRES/. Consiliul Municipal Chișinău a aprobat astăzi creșterea prețului biletului de acces în Parcul Dendrariu de la 4 la 10 lei, transmite MOLDPRES.

Astfel, un bilet de intrare pentru adulți va costa 10 lei, iar elevii și studenții vor achita 5 lei. Abonamentul lunar pentru maturi va costa 150 de lei, iar pentru elevi și studenți – 75 de lei. De gratuități la intrarea în parc vor beneficia pensionarii, persoanele cu dizabilități, și copiii cu vârsta de până la 7 ani.

Administrația parcului a solicitat o creștere a prețului unui bilet de intrare în anul 2020, însă consilierii municipali au refuzat, argumentând atunci că, în vreme de pandemie, accesul în parc trebuie să fie asigurat pentru toate categoriile de cetățeni.

Parcul Dendrariu a fost fondat în 1973 pe locul fostei Grădini Botanice a Academiei de Ştiinţe a Moldovei. La început a avut o suprafaţă de 73 de hectare, în prezent este de 77,809 de hectare.

img22003212

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!