ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Acciza la motorină pentru producătorii agricoli va fi compensată parțial 

15:27 | 27.04.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 apr. /MOLDPRES/. 200 milioane de lei vor fi alocate producătorilor agricoli, din bugetul de stat, pentru acordarea compensației parțiale a accizei la motorină, informeaZă MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

În acest sens, Guvernul a aprobat astăzi Regulamentul de distribuire a ajutorului financiar. Potrivit documentului, accizele la motorină vor fi compensate în mărime de 30% din cota stabilită pentru anul 2022 sau 894 lei per tonă, în cuantum de până la 100 mii de lei anual per beneficiar.

Eligibili pentru compensație sunt toți producătorii agricoli, atât din sectorul vegetal, cât și din cel zootehnic. Pentru a beneficia de suportul financiar, agricultorii trebuie să respecte câteva condiții: să fie înregistrați nu mai târziu de data depunerii cererii de solicitare a compensațiilor, să dețină legal terenurile agricole, exploatațiile agricole să fie cu termenul de funcționare utilă, iar motorina să fie utilizată pentru efectuarea lucrărilor în exploatațiile agricole. 

Dosarele de solicitare a compensației vor fi depuse de către solicitant la subdiviziunile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură. 

Necesitatea aprobării Regulamentului este fundamentată de contextul regional, care a determinat creșterea prețurilor la produsele agricole și dublarea prețului la motorină.

Foto: wired.me

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!