ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul va oferi despăgubiri de peste 1 milion de lei pentru victimele represiunilor politice

15:32 | 27.04.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 apr. /MOLDPRES/. 18 persoane din cinci raioane ale țării, victime ale represiunilor politice, care și-au pierdut bunurile în urma naționalizării sau confiscării lor, vor obține compensații pentru recuperarea valorii acestora. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv, transmite MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Guvernului, pentru achitarea compensațiilor din bugetul de stat vor fi alocate 1,034 milioane de lei. Suma va fi distribuită în cinci tranșe, pentru toate persoanele cărora le-a fost stabilită compensația începând cu anul 2018 și finalizând cu anul 2022. 

Compensațiile au fost repartizate în baza deciziilor administrației publice locale, pentru persoanele din raioanele Ialoveni, Soroca, Râșcani, Sângerei și Strășeni.

Pentru reabilitarea victimelor represiunilor politice, în bugetul de stat pentru anul 2022 au fost prevăzute mijloace financiare în sumă de 6,25 milioane de lei.

Foto: Guvern

img22003216

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!