ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a participat la ceremonia aniversării a 30-a de la fondarea Marelui Stat Major al Armatei Naționale

16:28 | 27.04.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 apr. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi la ceremonia aniversării a 30-a de la fondarea Marelui Stat Major al Armatei Naționale, centrul de comandă militară a forțelor armate din Republica Moldova, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

În cadrul evenimentului, șefa statului a oferit distincții ofițerilor și specialiștilor din cadrul Marelui Stat Major, care și-au dovedit dăruirea și activitatea ireproșabilă în serviciul patriei.

După ceremonie, președintele Maia Sandu a vizitat tabăra militară nr. 142, care găzduiește spațiile de locuit și complexul sportiv, unde se pregătesc ostașii Armatei Naționale. Infrastructura taberei militare este într-o condiție bună, dar are nevoie de investiții suplimentare.

Șefa statului, Comandant Suprem al Forțelor Armate, a remarcat că ostașii moldoveni au o reputație internațională de buni profesioniști, confirmată în misiuni de pacificare și exerciții militare internaționale, dar investițiile insuficiente în armată din ultimii 30 ani au dus la stagnarea situației în domeniul militar. Totodată, Maia Sandu a subliniat că țara noastră are nevoie de o armată funcțională și modernă, acum, mai mult ca oricând, capabilă să răspundă provocărilor timpului, iar pentru asta autoritățile trebuie să investească în infrastructura militară și în asigurarea efectivului cu cele necesare.

„Militarii trebuie să aibă condiții de lucru și trai corespunzătoare dacă dorim să transformăm Armata Națională într-un scut de încredere pentru independența și integritatea teritorială a Republicii Moldova”, a afirmat șefa statului.

Foto: Președinție

img22003219

img22003219

img22003219

img22003219

img22003219

img22003219

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!