ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Traficul de camioane de pe drumul M3 Chișinău-Giurgiulești va fi redirecționat pe trasee alternative

09:47 | 28.04.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 28 apr. /MOLDPRES/. În procesul de reabilitare a drumului M3 Chişinău-Giurgiulesti a intervenit necesitatea de a devia temporar traficul de camioane cu masa totală mai mare de 8 tone de pe traseul M3 pe trasee alternative, transmite MOLDPRES cu referire la Administrația de Stat a Drumurilor (ASD).

Potrivit instituției, specificul execuției lucrărilor de excavare între 2 și 4 m adâncime în câteva sectoare nu permite execuția lucrărilor de construcție în paralel cu traficul greu. „Devierea temporară a traficului a fost aprobată de Inspectoratul National de Securitate Publică  din cadrul Inspectoratului General de Poliţie, precum și de beneficiarul drumului M3, Administrația de Stat a Drumurilor”, indică sursa citată.

În acest context, companiile de transport cu rute spre Portul Internațional Liber Giurgiulești sau vama Giurgiulești și alți transportatori sunt solicitați să respecte restricțiile temporare aplicate pe două sectoare: M3 km 165+800 – 171+200 (între vama Vulcănești și or. Vulcănești) și M3 km 179+650 – km 190+750 (M3 or. Vulcănești – R32 s. Slobozia Mare). 

Conform planului de deviere a traficului, pe traseul M3 și pe traseele alternative R34 si R32 vor fi montate indicatoare temporare de semnalizare. Suplimentar vor fi implicați muncitori rutieri și se va solicita suportul echipelor de patrulare ale IGP. Durata devierii temporare este estimativ de 2,5 luni, începând cu 26 aprilie.

Foto: ASD

img22003235

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!