ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldovenii care revin definitiv acasă vor beneficia de facilități fiscale și vamale

11:46 | 28.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 28 apr. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a trimis Parlamentului o inițiativă legislativă ce stabilește acordarea unor facilități fiscale și vamale pentru cetățenii noștri care decid să revină cu traiul în Moldova, comunică MOLDPRES.

Proiectul de lege propune scutiri de la plata taxelor de import pentru introducerea în țară a bunurilor de uz personal și a unui mijloc de transport auto. Prevederile se vor aplica persoanelor care s-au aflat în afara țării timp de cel puțin 36 de luni, pe parcursul ultimelor 48 de luni. Pentru acordarea facilităților, cetățenii vor depune o cerere, însoțită de acte confirmative.

Șeful statului susține că “întoarcerea acasă a cetățenilor trebuie să fie simplă și nu trebuie să coste”. „Am pornit un proces complex de transformare a țării, iar pentru a reuși, Republica Moldova are nevoie de oameni. Suntem hotărâți să îmbunătățim condițiile de trai acasă și să creăm locuri de muncă, astfel încât cetățenii noștri să își construiască aici viitorul”, a conchis Sandu.

Foto: Poliția de Frontieră

img22003241

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!