ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Mediului a inițiat consultări publice pentru îmbunătățirea prevederilor legii deșeurilor

12:37 | 28.04.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 28 apr. /MOLDPRES/. Ministerul Mediului a organizat consultări publice pe marginea proiectelor ghidurilor cu privire la gestionare deșeurilor de anvelope uzate, vehicule scoase din uz și uleiuri uzate. Îmbunătățirea implementării prevederilor Legii privind deșeurile a fost discutată ieri, la minister, în cadrul unei întruniri cu factori de decizie în domeniu, transmite MOLDPRES.

„Scopul a fost de a asigura transparența în procesul decizional, precum și de a asigura comunicarea cu societatea civilă, potențiali beneficiari ai sectorului privat și organizațiilor de mediu, în vederea facilitării aplicării prevederilor Regulamentelor de gestionare a deșeurilor specifice”, indică Ministerul Mediului.

Potrivit sursei citate, aceste acte oferă îndrumări practice pentru producători, operatori autorizați antrenați în activități ce generează astfel de deșeuri. „Obiectivul acestora este de a asigura gestionarea ecologică a fluxului de deșeuri specifice, precum și de a-i ajuta să-și îmbunătățească activitatea economică și să-și onoreze obligațiile ce rezidă din aplicarea responsabilității extinse a producătorului. Totodată, documentele prezintă rolul și responsabilitățile atât a autorităților publice, a instituțiilor de mediu, cât și a tuturor părților implicate în gestionarea deșeurilor specifice menționate”, explică ecologiștii. 

Discuțiile au fost facilitate de Unitatea de Implementare a Proiectelor în domeniul Mediului, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea cadrului instituțional și legal pentru gestionarea specifică a unor fluxuri de deșeuri în Republica Moldova”, finanțat de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare și implementată în cadrul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”.

Foto: Ministerul Mediului

img22003243

img22003243

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!