ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de externe Nicu Popescu a avut o convorbire telefonică cu omologul italian Luigi Di Maio

14:45 | 28.04.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 apr. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a avut astăzi o convorbire telefonică cu Luigi Di Maio, ministrul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Italiei, în cadrul căreia diplomații au abordat subiecte ce țin de securitatea regională în contextul războiului din Ucraina precum și evoluțiile din ultimele zile din regiunea transnistreană a țării noastre, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

Șefii celor două diplomații s-au referit la securitatea energetică a țării noastre, Italia fiind țara care co-prezidează grupul de lucru pe energie din cadrul Platformei de Sprijin a Republicii Moldova, lansată în cadrul conferinței donatorilor care a avut loc pe data de 5 aprilie la Berlin. Oficialii au vorbit despre necesitatea unor noi pași concreți care să sporească reziliența noastră energetică, inclusiv prin diversificarea surselor de furnizare a energiei.

În contextul depunerii de către Republica Moldova a cererii de aderare la UE și a procedurii de completare a chestionarelor, oficialii au discutat și despre agenda europeană a țării noastre.

„Am apreciat susținerea deplină din partea Italiei pentru parcursul nostru european, reiterând deschiderea noastră de a depune toate eforturile pentru a avansa pe calea integrării în familia europeană", a spus ministrul Nicu Popescu.

Foto: MAEIE

img22003247

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!