ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reprezentantul președintelui OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană va întreprinde o vizită în Moldova

18:21 | 28.04.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 28 apr. /MOLDPRES/. Reprezentantul Special al președintelui în exercițiu al OSCE din partea Poloniei pentru procesul de reglementare transnistreană, ambasadorul Thomas Mayr-Harting, împreună cu trimisul special al președintelui în exercițiu, ambasadorul Artur Dmochowski, vor vizita Republica Moldova în următoarele zile pentru a examina starea actuală a lucrurilor în urma evenimentelor recente din Zona de Securitate, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al OSCE, la Chișinău, cei doi oficiali urmează să se întâlnească cu șeful Misiunii OSCE în Moldova Claus Neukirch, viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian și consilierul pentru securitate națională, Dorin Recean.

De asemenea, reprezentanții OSCE intenționează să se întâlnească cu ambasadorii rezidenți ai mediatorilor și observatorilor în formatul „5+2". La Tiraspol, aceștia planifică să se întâlnească cu Vadim Krasnoselski și Vitali Ignatiev.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!