ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Încă trei categorii de producători vor primi compensații pentru consumul de gaz

08:27 | 29.04.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 29 apr. /MOLDPRES/. Lista beneficiarilor non-casnici de compensații pentru gaze a fost extinsă cu încă trei categorii de activități economice, transmite MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Economiei, a fost extins și termenul de depunere a solicitărilor din partea consumatorilor non-casnici, până la data de 13 mai curent. Decizia a fost aprobată ieri de Comisia pentru Situații Excepționale (CSE).

„Suplimentar, în lista beneficiarilor, la cele 17 categorii care fac parte din Clasificatorul Activităților din Economia Moldovei (CAEM), au fost incluse domeniile: Fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase (C1072); Fabricarea altor produse alimentare (C1082); Fabricarea articolelor din hârtie și carton (C1721)”, indică Ministerul Economiei. 

Sunt eligibili pentru compensații consumatorii non-casnici care procură de la furnizorii de gaze naturale, activează în domeniile specificate în decizia CSE și ale căror plăți pentru gazele naturale (fără TVA), consumate lunar, reprezintă cel puțin 5% din volumul de vânzări din luna respectivă.

Compensația va constitui 100% din diferența în urma majorării prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale, dar nu mai mult de 1,5 milioane lei per consumator și va fi oferită pentru perioada ianuarie-martie 2022. „Din suma compensată se va exclude compensarea pentru primii 500 m3 consumați lunar pentru care a fost efectuată compensarea conform Dispoziției nr.3 din 1 februarie 2022 a CSE”, rezumă sursa citată.

Foto: ME

img22003258

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!