ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

UE reiterează sprijinul ferm față de suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova

10:41 | 29.04.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 29 apr. /MOLDPRES/. Înaltului Reprezentant al UE, Josep Borrell, a venit astăzi cu o declarație cu privire la recentele incidente de securitate din regiunea transnistreană, în care specifică că “UE este solidară cu Republica Moldova și își reiterează sprijinul ferm față de suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova în cadrul granițelor sale recunoscute la nivel internațional și cu un statut special pentru regiunea transnistreană”, comunică MOLDPRES.

În declarație se mai spune că “incidentele semnalate în regiunea transnistreană, care au avut loc în ultimele zile, sunt în detrimentul securității și stabilității Republicii Moldova. Uniunea Europeană face apel la actorii responsabili să evite destabilizarea situației. Salutăm cu tărie reacțiile reținute din partea autorităților Republicii Moldova, care ajută la menținerea calmului în țară”.

„În scopul sprijinirii Republicii Moldova în abordarea impactului agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, UE oferă un ajutor cuprinzător pentru a face față provocărilor imediate ale fluxului de refugiați și și-a intensificat sprijinul pe termen mediu pentru a întări reziliența generală a Moldovei”, se arată în document.

Foto: see.news

img22003271

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!