ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Din 4 mai, Fiscul va examina cererile privind restituirea impozitelor reținute în plus

12:01 | 29.04.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 29 apr. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a anunţat că, începând cu 4 mai, va examina cererile de restituire a sumei impozitului pe venit achitat/reținut în plus pentru contribuabili persoane fizice, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituţiei, suma impozitului pe venit acceptată spre restituire poate fi: transferată la contul bancar; restituită în numerar în modul general stabilit; utilizată pentru stingerii obligațiilor fiscale restante sau viitoare.

Pentru depunerea cererii, contribuabilii pot opta pentru una din modalități: în format electronic, prin intermediul serviciului online "Declarație electronică”; pe suport de hârtie la subdiviziunea teritorială a Serviciului Fiscal de Stat. Cererea poate fi depusă în termen de până la 6 ani din data efectuării supraplății.

În scopul restituirii supraplății impozitului pe venit, persoana fizică în primul rând urmează să depună Declarația persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit.

Serviciul Fiscal de Stat reamintește că, pentru anul 2021, termenul limită de depunere a Declarației este data de 3 mai. 

Foto simbol 

img22003274

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!