ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANSA retrage de pe piață un lot de orez neconform

19:04 | 29.04.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 29 apr. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunţat consumatorii că, în cadrul programului de monitorizare și supraveghere a calității produselor alimentare de origine nonanimală de import, s-a depistat un lot de orez cu depășirea nivelului admisibil de arsen anorganic (1,6 mg/kg), pe când nivelul admisibil constituie 0,2 mg/kg, transmite MOLDPRES.

„Pentru a asigura consumatorii cu produse alimentare sigure pentru consum, s-a dispus, în mod urgent, retragerea lotului nominalizat din unitățile de comerț. Informații despre produs: Denumirea produsului: Orez șlefuit cu bob rotund, calitatea I, marca comercială ORA; Ambalator: Vitafor SRL; Masa netă: 1 kg; Data ambalării: 11.04.2022”, indică ANSA.

În conformitate cu legislația, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană prezentate de un produs alimentar neconform.

„Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică”, conform sursei citate.

ANSA atenționează că persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le consume și sunt în drept să le returneze magazinului de unde au fost procurate. În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție, la nr. de telefon: 0(22) 26 46 43; Linia Verde: 0 800 800 33; Viber: 067675544; e-mail: [email protected]

Foto: ANSA

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!