ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucrainenii au ucis încă un general rus, anunță Kievul

08:14 | 01.05.2022 Categorie: Externe

Kiev, 1 mai. /MOLDPRES/. Kievul anunță că generalul-maior rus Andrei Simonov a fost ucis în apropierea oraşului Izum din regiunea de nord-est a Harkovului, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

Serviciile speciale ucrainene au raportat la 30 aprilie că au depistat un post de comandă de teren al Armatei 2 ruse în zonă şi au transmis coordonatele militarilor a căror artilerie a tras asupra poziţiilor. Peste 30 de vehicule blindate ruseşti, inclusiv tancuri, au fost lovite în salvele rachetelor.

Oleksei Arestovici, consilier al oficiului prezidențial ucrainean, a declarat într-un interviu publicat pe YouTube că aproximativ 100 de militari ruşi au fost ucişi, inclusiv Simonov.

Kyiv Post afirmă că moartea sa ar fi a zecea în rândurile generalilor Rusiei din Ucraina din 24 februarie.

Un videoclip postat pe reţelele de socializare a arătat că presupusul post de comandă a fost lovit de ceea ce părea a fi rachete Grad trase dintr-un sistem sau sisteme de rachete cu lansări

Doi generali ruşi au fost ucişi în ultima săptămână din aprilie în zona ocupată a regiunii Herson.

Foto: telegram

img22003309

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!