ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Camerei Reprezentanților a SUA a efectuat o vizită neanunțată la Kiev

12:04 | 01.05.2022 Categorie: Externe

Kiev, 1 mai. /MOLDPRES/. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat duminică că a avut o întâlnire cu şefa Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, Nancy Pelosi, la Kiev, şi a distribuit un videoclip cu vizita neanunţată a acesteia în capitala ucraineană, potrivit EFE, Reuters şi AFP, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Vizita lui Pelosi nu fusese anunţată, deşi era aşteptată.

"Mulţumim Statelor Unite pentru contribuţia lor la protejarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statului nostru", a scris preşedintele ucrainean pe Twitter pentru a însoţi un videoclip în care apare flancat de gărzi înarmate, întâmpinând-o pe Nancy Pelosi şi o delegaţie a Congresului SUA în faţa preşedinţiei de la Kiev şi apoi întâlnirea cu delegaţia americană.

"Statele Unite sunt lider în sprijinul puternic pentru Ucraina în lupta împotriva agresiunii ruse", a continuat preşedintele ucrainean.

"Delegaţia noastră a venit la Kiev pentru a transmite un mesaj fără echivoc şi răsunător în întreaga lume: Statele Unite sunt de partea Ucrainei", potrivit unui comunicat al delegaţiei americane, care se va deplasa ulterior în sud-estul Poloniei şi la Varşovia.

"Un sprijin american suplimentar este pe drum", au subliniat congresmanii americani, care au asigurat că vor "transforma cererea puternică de finanţare a preşedintelui Biden într-un pachet legislativ".

Această vizită intervine la o săptămână de la deplasarea la Kiev a şefului diplomaţiei americane Antony Blinken şi a ministrului apărării, Lloyd Austin.

În cadrul acelei vizite, cei doi responsabili au anunţat revenirea treptată a prezenţei diplomatice americane în Ucraina şi un ajutor suplimentar direct şi indirect de peste 700 de milioane de dolari.

Pelosi le-a mulţumit ucrainenilor pentru "lupta lor pentru libertate". "Lupta voastră este pentru noi toţi. Angajamentul nostru este să fim alături de dumneavoastră până la finalul bătăliei", a adăugat ea.

Foto: telegram

img22003310

img22003310

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!