ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A început evacuarea civililor de la combinatul Azovstal din Mariupol

18:42 | 01.05.2022 Categorie: Externe

Kiev, 1 mai. /MOLDPRES/. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat duminică evacuarea unui prim grup de 100 de civili din oţelăria Azovstal a oraşului Mariupol asediată de trupele ruse, relatează agenţiile AFP şi EFE, citate de AGERPRES și MOLDPRES.

''Evacuarea civililor din Azovstal a început. Un prim grup de circa 100 de persoane se îndreaptă spre teritoriul controlat (de Ucraina). Mâine îi vom primi la Zaporojie'', a scris pe Twitter preşedintele ucrainean.

Comitetul Internaţional al Crucii Roșii a confirmat de asemenea că operaţiunea de evacuare a civililor de la Azovstal este în desfăşurare şi că Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) este implicată în această operaţiune, relatează agenţia DPA.

Potrivit surselor ucrainene, la combinatul siderurgic Azovstal, ultimul punct ucrainean de rezistenţă la Mariupol, se află cel puţin 500 de civili şi circa o mie de combatanţi ai regimentului Azov, unitatea de extremă dreapta integrată în armata ucraineană. În buncărele combinatului se mai află circa 500 de răniţi, soldaţi şi civili, fără acces la tratament medical şi cu rezerve de apă şi alimente pe sfârşite.

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a cerut ministrului apărării Serghei Şoigu, într-o discuţie regizată cu acesta şi transmisă la televiziunea rusă, să nu ia cu asalt combinatul Azovstal pentru a nu provoca şi mai multe victime în luptele din labirintul de tuneluri şi instalaţii ale acestuia, dar să menţină în schimb blocada asupra oţelăriei pentru a sili combatanţii ucraineni de acolo să se predea.

Foto: telegram

img22003312

img22003312

img22003312

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!