ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

UEFA a exclus echipele de fotbal din Federația Rusă din competițiile europene

08:46 | 03.05.2022 Categorie: Sport

Chişinău, 3 mai. /MOLDPRES/. Nici o echipă de fotbal din Federația Rusă nu va participa la competițiile organizate de UEFA, transmite MOLDPRES.

"Niciun club rus nu va participa la sezonul 2022-2023 al competiţiilor UEFA de cluburi începând din iulie, şi anume Liga Campionilor, Liga Europa sau Conference League” a scris UEFA într-un comunicat.

Naționala de fotbal a Federației Ruse trebuia să înfrunte Polonia, în semifinala play-off-ului de calificare la CM 2022, apoi Suedia, dar echipa condusă de antrenorul Valeri Karpin a fost exclusă din competiție din cauza agresiunii militare în Ucraina. Naționalei ruse i-a fost interzisă participarea la Nations League 2022-2023, unde urma să întâlnească Islanda, Israelul și Albania. Toate echipele de club din Rusia au fost eliminate pe termen nedeterminat din edițiile viitoare ale Champions League și Europa League.

În același timp, Spartak Moscova a fost exclusă din ediția actuală a Conference League, unde trebuia să joace în optimile de finală.

Foto: ru.wikipedia.org

img22003321

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!