ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Volodimir Zelenski: Liderii ruşi au uitat toate lecţiile celui de-Al Doilea Război Mondial

09:19 | 03.05.2022 Categorie: Externe

Kiev, 3 mai. /MOLDPRES/. Volodimir Zelenski a declarat că liderii ruşi au uitat toate lecţiile celui de-Al Doilea Război Mondial sau poate că nu le-au învățat niciodată. Această replică a președintelui ucrainean a fost generată de declarațiile controversate făcute de ministrul de Externe de la Moscova, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24. 

Șeful statului ucrainean a  punctat explicit atitudinea xenofobă și antisemită a șefului diplomației ruse. "Cum a putut să spună acest lucru în ajunul aniversării victoriei asupra nazismului? Aceste cuvinte înseamnă că principalul diplomat al Rusiei dă vina pe poporul evreu pentru crimele naziste. Fără cuvinte.

Un astfel de impuls antisemit al ministrului lor înseamnă că Rusia a uitat toate lecțiile din cel de-al Doilea Război Mondial sau poate că nu a învățat niciodată aceste lecții", a declarat preşedintele Ucrainei. 

Recent, la un post de televiziune italian, Serghei Lavrov a spus că Hitler avea origini evreiești și că cei mai mari antisemiți sunt chiar evreii. 

Șeful diplomației din Israel a declarat că remarcile oficialului de la Moscova sunt de neiertat și l-a convocat pe ambasadorul rus la Tel Aviv pentru a clarifica situația. 

Foto: Reuters

img22003324

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!