ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Săptămâna trecută, încasările Serviciului Vamal s-au ridicat la peste 692,8 mln de lei

09:48 | 03.05.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 3 mai. /MOLDPRES/. Încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat s-au ridicat, în perioada 26 aprilie – 2 mai curent, la peste 692,8 milioane de lei, mai mult cu 9,8 % față de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituţiei, în perioada de referinţă, persoane fizice au introdus bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 10 milioane lei, ceea ce reprezintă 1,4 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă. 

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 9 546 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 82 293 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 24 165 și, respectiv, 17 542 de traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată au fost constatate 45 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 190 de mii de lei. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a mijloacelor de transport cu numere străine, declarate prin acțiune, conform sursei citate.

De la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 9,8 miliarde lei, fiind atestată o creștere de 23,2 % față de încasările din intervalul corespunzător al anului 2021.

„Dacă aveți nevoie de informații despre regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau doriți să depuneți o reclamație cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției, ne puteți contacta la numărul +373 22 788 888 – Centrul Unic de Apel (24/24)”, rezumă un comunicat al Serviciului Vamal. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!