ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ideile de dezvoltare a turismului autohton vor participa la un program de formare la Bruxelles

12:24 | 03.05.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 3 mai. /MOLDPRES/. Cetăţenii care au o idee inovatoare pentru turismul cultural prin servicii sau produse vor putea participa la Hackathonul din Bruxelles, în luna septembrie curent, accesând un program de formare în care vor dezvolta soluții pentru promovarea Rutei turistice „Voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt în România și în Republica Moldova". Termenul limită de depunere a cererilor este 12 mai, transmite MOLDPRES.

Astfel, participanţii vor putea intra în competiția pentru premiul de 16 500 de euro pentru a implementa soluția câștigătoare.

În urma acestui apel de propuneri, 19 aplicații (dintre care patru din România și din R. Moldova) vor fi selectate pentru a participa la evenimentul Be.CULTOUR Hackathon, care va avea loc la Bruxelles, în perioada 7 - 9 septembrie 2022.

„Solicitanților selectați li se va oferi posibilitatea de a accesa Acceleratorul Be.CULTOUR, un program gratuit de formare, timp de patru luni, în care vor avea posibilitatea să-și dezvolte soluțiile inovatoare. Echipa câștigătoare va primi un premiu în valoare de 16 500 de euro pentru implementarea soluției”, explică un comunicat al proiectului.

Soluțiile inovatoare trebuie să abordeze următoarele domenii: Natura ca moștenire; Experiența de călătorie spirituală. De asemenea, acestea ar trebui să cuprindă trei concepte principale și anume: Economia circulară în turismul cultural; Design și dezvoltare centrate pe om; Turismul cultural ca motor al europenizării. Digitalizarea și funcțiile inteligente de gestionare a datelor vor fi considerate un avantaj.

În 2019, Republica Moldova și România au creat în comun rută transfrontalieră „Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”, ce cuprinde 29 de obiective turistice de pe ambele maluri ale Prutului, legate istoric de numele Marelui Voievod. Acestea au tangență directă cu viața lui Ștefan cel Mare și prezintă valoare cultural-istorică pentru noi ca neam precum și un important element de identitate prin care putem vorbi turiștilor străini despre trecutul și prezentul nostru.

Foto: simbol

img22003334

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!